Международният ни съдия по футбол Борислав Колев е задържан. Причината е

...
Международният ни съдия по футбол Борислав Колев е задържан. Причината е
Коментари Харесай

Разследващ журналист разкрива самоличността на предполагаемия получател на парите по аферата с АМ Хемус

" Международният ни арбитър по футбол Борислав Колев е арестуван. Причината е в 53 млн. лв., изтеглени кеш от парите за автомагистрала " Хемус ". "  Това споделя проверяващият публицист Григор Лилов. Твърденията му идват откакто по-рано денем ГДБОП заяви, че е арестуван 42-годишен мъж с букви Б.К., обвинен, че е крайният адресат на сумата от 60 млн. лв. от противозаконни схеми при строителството на Автомагистрала " Хемус ".

Ето какво написа Лилов. Публикуваме текста без редакторска интервенция:

Той е уредникът на мрежата от фиктивни компании с подставени лица и персонално ги е придружавал до банковите клонове,когато са теглили парите. Веднага по-късно те са му ги предавали.

Става дума за 53 тегления по милион от 18 юни мин. година до 8 август т.г. Разследва се и брат му, подвизаващ се в една от най-големите ни строителни компании.

Колев е притежател на ГМ СТРОЙ 2015 ЕООД.

Освен това името му се среща и като едноличен търговец БОРИСЛАВ НИКОЛАЕВ КОЛЕВ Едноличен търговец с предмет на активност " футболно съдийство ".

- Ало, футболните ентусиасти?

- Още ли сте такива?
Задържан е хипотетичният адресат на парите по аферата с Автомагистрала " Хемус "
ГДБОП е задържала 42-годишен мъж с букви Б.К., обвинен, че е крайният адресат на сумата от 60 млн. лв. от противозаконни схеми при...

В страна, където мафията дирижира всичко, включително и футбола, е наивно да се има вяра, че съревнованията са честни.

Според полицията мъжът е взел участие в основаването на мрежа от компании, като е убеждавал разнообразни хора да станат фиктивни шефове на тези компании, по сметките на които били преведени част от парите, предопределени за Лот 5 от Автомагистрала " Хемус ". После, настояват от Министерство на вътрешните работи, той персонално придружавал фиктивните шефове до банков клон, откъдето те теглили парични суми и му ги предоставяли. По този метод " с общо 52 действия в интервала от 18.06.2020 година до 08.09.2021 година той е получил сума в размер на 53 060 861 лв. ".

Още по тематиката:

 

Още от КРИМИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР